Etiketter

måndag 14 februari 2011

Familjerätten!

Jag begriper mig inte på Familjerätten! Vem arbetar dem för! Nu tänker jag särskilt på deras uppdrag från Hovrätten "Att med kontaktperson ska barnen träffa sin Pappa tre timmar varannan helg" men om barnen inte mår bra, skola och sömn har blivit sämre. Pappan ljuger inför barnen, barnen vill inte träffa sin Pappa?! Vad gör Familjerätten åt detta? Hur bör Familjerätten arbeta utifrån detta undrar jag! Vad har Familjerätten för utbildning när det gäller barn som har blivit utsatta? Vad har Kontaktpersonen för utbildning om barn som har blivit utsatt?

Dem ska se det ur barnens bästa, barnens behov är det som gäller! Vad betyder det? Lyssnar dem på barnen? Har dem tagit reda på vad som har hänt genom att fråga barnen vad som har hänt? När barnen har velat prata om övergreppen har dem lyssnat och givit dem tillfällen och utrymme att göra det? Nej, inte med dessa barnen.

Hur kan detta få hålla på utredning, samtal det ena efter det andra det tar aldrig slut. Detta ärende går under namnet vårdnadstvist, men två barn 12 och 10år som är övertygade om att dem har blivit sexuellt utnyttjade. Där två barn får möta sin förövare och höra han berätta att han aldrig har rört dem, men barnen kommer i håg! 
I tre år utan sin Pappa har dessa barn utvecklats till harmoniska glada koncentrerade pojkar med en god självkänsla och en fantastisk utveckling. Till att på bara ett par månader då domen kom har barnen blivit trötta, mardrömmar, sova hos mamma, okoncentrerade, backar i utveckling "pratar baby språk" ont kroppsligt, blör näseblod, och nästan åt hållet"apatisk" i mellan åt. Skolarbetet fungerar inte heller.
Men det är klart det kanske är mamman som påverkar barnen på detta sätt!
Ärligt talat jag bli inte klok på detta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar